22 februari 2015
11:00

Referat: Heleneholms SK - AIF Barrikaden

Startelvan: Mohamed – Shakeb, Joel J, Milad, Andreas – Amine, Jamal, Roy, Hkmat, Arshad, Farhad

Avbytare var Sizar och Zirvan som kom in i pausen och spelade hela andra halvlek som högerback, resp. innermittfältare och Yassine som spelade sista 22 minuterna som vänster yttermittfältare.

Vi var inte med alls i början och de sprang sig fria gång på gång och i 7:e min tog också Heleneholm (HSK) ledningen. Så långt fasade man verkligen för hur det skulle sluta men vi tog oss samman föredömligt, lugnade ner oss och jämnade ut spelet. I den 16:e min fick vi också till ett vackert kvitteringsmål när Andreas slog ett mycket fint inlägg från kanten som Farhad kom upp högt på och nickade i mål. I den 20:e min slog sedan Milad en fin djupledspassning till Farhad som dock fick skottet tätt utanför.

I den 24:e min kom sedan en av de mest besynnerligt dömda straffar som någonsin setts på en fotbollsplan. Shakeb får när vi vunnit bollen i försvaret, och alla HSK-spelare är på väg hemåt, en långpassning från vänsterkanten när han befinner sig en halvmeter innanför straffområdet nästan vid kortlinjen. Han tar ner den med foten men sedan råkar den studsa upp på handen innan han åter får kontroll på den. Helt oavsiktligt och med närmsta utespelare 25 meter därifrån. Straffavblåsningen kändes helt bisarr. Nå, straff blev det men Mohamed gjorde en fin räddning på den men sedan han tippat den i stolpen gick den tillbaka till straffskytten som enkelt kunde raka in bollen i tomt mål.

Resten av halvleken var jämn, kanske med ett litet övertag för oss. Bästa målchansen under denna period var vår när Roy gjorde en mycket snygg soloräd på vänsterkanten där han tog sig förbi ett antal spelare på sin väg nästan ner till kortlinjen innan han ur minimal vinkel ändå var ytterst nära att få in bollen men skottet smet några centimeter utanför bortre stolpen. Mycket fin prestation!

Under första halvan av andra halvlek kändes det på något sätt som om hela matchen dött. Otroligt lite chanser åt något håll och också slarvigt spel från båda lagens sida. Det som hände var dels att Milad blev utvisad i den 53:e min efter lite käbbel mellan lagen som bl.a. ledde till att Milad blev upprörd och sa något till domaren som han inte uppskattade till fullo (dock fick vi eftersom det var en träningsmatch sätta in en ersättare och spela vidare med 11 man), dels att HSK 2 min senare hade en jättedubbelchans där de borde gjort mål.

I den 68:e min övergick vi till 4-4-2 samtidigt som vi bytte in Yassine och stuvade om lite i laget och fick då till ett betydligt bättre och fantasirikare spel. Det dröjde dock några minuter innan det verkligen kom igång ordentligt och innan dess hann HSK både göra 3-1 på en hörna direkt i mål och därefter missa en het dubbelchans.

De sista 10 minuterna tog vi över allt spel och kom i den ena farliga anfallsvågen efter den andra och skapade åtminstone tre heta chanser. I den 82:a min gjorde vi ett ännu vackrare mål än vårt första när Sizar slog ett inlägg från nästan sidlinjen som Farhad halvliggande i luften och på volley omsatte i ett reduceringsmål. I den 84:e min hade Hkmat ett skott i stolpen. I den 85:e min tog sig Yassine förbi ett antal motståndare och kom fri på vänsterkanten men missade dessvärre avslutet och i den 87:e hade Hkmat sedan han dribblat sig igenom ett antal försvarande HSK-spelare ett skott tätt utanför.

Istället för en välförtjänt kvittering blev det tyvärr ännu ett straffmål för HSK sedan en HSK-spelare fallit i straffområdet i kamp med Jamal om bollen. Från referentens position såg det lite svårbedömt ut men att det nog ändå såg ut som att Jamal använde sig av ojusta metoder för att få stopp på sin motståndare och att straffen var rätt dömd. I laget och bland våra ledare var meningarna mer delade och de flesta lutade nog åt att straffen var feldömd.

Totalt sett en match som svängde lite hit och dit (och inte ”svängde” alls under första 25-30 min:a i andra halvlek ? ) och totalt sett var relativt jämn såväl chans- som spelmässigt.

Statistik: (våra siffror först) Hörnor: 2-5 Avslut på mål: 6-7 Avslut utanför: 7-6